top of page
IMG_2856
IMG_2852
_edited
Wat is Yoga

House of Yoga

Jouw plaats voor Yoga, Meditatie, Zelfzorg en Ontmoeting.

Volgens Wikipedia is yoga het verbinden van fysieke, mentale en spirituele praktijken of disciplines met een oorsprong in het oude India. Maar echt heel juist uitleggen wat yoga nu is dat blijft moeilijk. Ik weet wat yoga voor mij is, maar hoe kan ik dat nu het beste uitleggen. Er bestaan ook zoveel misverstanden over yoga. Dus misschien kan ik starten bij wat het vooral niet is… Je hoeft er niet lenig voor te zijn of sportief. Het heeft niets met godsdienst te maken en het is al helemaal geen zweverige sekte. Yoga brengt je net veel meer naar wat écht belangrijk is, naar jezelf en het hier en nu. Yoga is een levensfilosofie. Yoga brengt rust in je leven.

 

 

Wat kan je verwachten tijdens een les yoga?

Je kan ook ontzettend veel vormen van yoga vinden en dan kan het al eens verwarrend worden. Tijdens onze yogalessen ligt de nadruk op het verbinden van geest en lichaam door middel van de ademhaling. Kort samengevat wil dat zeggen dat we de lessen starten met een korte observatie, waar we de aandacht brengen naar het moment zelf en naar onze eigen ademhaling. Daarna gaan we verder met de beweging van het lichaam door middel van verschillende houdingen of asana’s. Tijdens deze asana’s bewegen we ons lichaam op een bewuste manier op het ritme van onze ademhaling. De oefeningen zorgen ervoor dat ons lichaam sterker en soepeler wordt, maar dit is slechts één onderdeel van yoga. De lessen worden op zo’n manier gebracht dat ze voor iedereen interessant blijven. Er bestaan zoveel asana’s dat het echt moeilijk zou worden om in herhaling te vallen. Op het einde van de sessie sluiten we altijd af met een rustig moment van observatie, dit met een ademhalingsoefening en een relaxatie of meditatie moment. De lessen zijn open voor beginners en gevorderden en volwassenen van alle leeftijden.

IMG_0213.HEIC
Teachers
IMG_7918_edited.jpg
Els Cools

Creatief Ondernemer

Mijn naam is Els Cools en samen met mijn man en kinderen woon ik in Londerzeel Sint Jozef. Jarenlang werkte ik voor een multinational in een management positie. Maar sinds ik 3 jaar geleden startte met mijn opleiding tot yogadocente is er op mijn pad al veel veranderd. Sinds eind 2016 ben ik dan ook vastbesloten om het bedrijfsleven vaarwel te zeggen en me volledig toe te wijden aan yoga.

Vanuit mijn drukke job en bijpassend leven was ik op zoek naar rust, ontstressen, dat ietsje meer… En zo kwam ik via enkele omzwervingen terecht bij yoga. Yoga helpt me harmonie en evenwicht te brengen in mijn leven. Het laat me toe bewuster in het leven te staan en andere keuzes te maken. Op deze manier werd yoga een levenswijze op en naast mijn matje.

Ik hou van kunst, mode, fotografie, lekker eten en reizen, heel veel reizen!

En natuurlijk yoga, altijd en overal yoga. 

Ik ben gestart met mijn opleiding tot yogadocente omdat ik nieuwsgierig was en gewoon meer wilde weten over yoga. Maar gaandeweg kwam toch de interesse om ook echt les te geven. En wat een fijne ervaring is dat al geweest! Ikzelf volg een vijfjarige opleiding bij yogaschool Purusha in Buggenhout. Deze opleiding volgt de klassieke vorm van yoga gebaseerd op de oude teksten, de Yoga-sutra’s van Patanjali. De lessen praktiseren op een moderne en originele wijze deze traditionele en diepe wijsheid van duizenden jaren yogatraditie.

De traditie van Krishnamacharya leunt het meeste aan bij vormen zoals Viniyoga, Raja of Hathayoga. In deze traditie gaan we op zoek naar harmonie en evenwicht op het niveau van lichaam, ademhaling, geest en zintuigen. We gebruiken de ademhaling (pranayama) en yogahoudingen (asana) om de gedachtenstroom in ons hoofd te kalmeren. Yoga is een reis naar binnen, een stap dichter naar je échte ik. Door de beoefening van yoga leren we bekwaam zijn, om iets door herhaling, altijd maar beter te doen. Iets te verwezenlijken wat je eerst niet kon, maar wat dan toch mogelijk wordt. Yoga geeft ons terug onze autonomie, het maakt ons weerbaar, helpt ons los te laten en zoveel meer…

Mijn yogaopleiding van 545 contacturen, volgde ik bij yogaschool Purusha erkend door de Nederlandstalige YogaFederatie en de Europese Yoga Unie.

Ik behaalde mijn eerste Reiki graad in de Usui System of Reiki Healing. 

Sinds 2018 ben ik gecertifieerd Burn-Out coach en facilitator in het Deugdenproject.

Contact

Contacteer ons

House of Yoga
by Mind and More
 

Kattestraat 5, 1840 Londerzeel, Belgium

Tel: +32 (0)470 890 435

Email: info@houseofyoga.be

BTW nummer: BE0667997626

Rekeningnummer: BE70 0018 0152 5325

Je bericht is verzonden.Kijk voor een antwoord ook zeker eens in je spam folder. Spijtig genoeg komen onze emails ook vaak daar terecht.

bottom of page